Кадър: Bulgaria ON AIR 250 млн. лева ще бъдат допълнително отпуснати за

...
Кадър: Bulgaria ON AIR 250 млн. лева ще бъдат допълнително отпуснати за
Коментари Харесай

Д-р Чобанова: За тези, които работим на първа линия, не се предвижда нищо от отпуснатите пари

Кадър: Bulgaria ON AIR 

250 млн. лв. ще бъдат в допълнение отпуснати за бранш " Здравеопазване ". За общопрактикуващите лекари обаче няма планувани директни пари, макар че те също работят очи в очи с  ковид а

" Те са нови пари, само че няма да стигнат до изпълнителите на здравна помощ. Парите ще бъдат ориентирани за увеличение на заплатите в заетите в Министерството на здравеопазването - РЗИ, лечебни заведения, НЕЛК, Изпълнителна организация по медикаментите, Изпълнителна организация " Медицински контрол ". За тези, които работим на първа линия, не се планува нищо ", заяви д-р Виктория Чобанова - ръководител на Сдружението на общопрактикуващите лекари в София-област.

Пред Bulgaria ON AIR тя акцентира, че джипитата не получават по 1000 лв. в допълнение, което оставя неприятно усещане измежду медиците.

" Наблюдаваме 80% от пациентите, които си стоят вкъщи, опитваме се да ги наместим в болница, когато те се влошат. Наблюдаваме всички карантинирани и контактни на болните... Всичко това без никакво финансиране. Не знаем дори на коя линия сме, никой не загатва за активността на общопрактикуващите лекари ", сподели доктор Чобанова, написа dunavmost.com.

Няма общопрактикуващ доктор в  България , който да не се е срещал с най-малко един пациент, диагностициран с  ковид на зараза, предизвести тя. 

" Получаваме заповед да вършим нещо, а то не може да се прави. Започва звънене по телефоните, пояснения - от време на време съумяваме, различен път - не. Срещи с новия здравен министър най-вероятно ще има. От някои изявления виждаме, че и той не знае какво тъкмо работят общопрактикуващите лекари ", коментира още гостът в студиото.

Д-р Чобанова сигнализира, че джипитата имат потребност от ясни и работещи правила за това какво вършат, когато имат карантиниран пациент. Самата тя сега има десетина карантинирани пациенти и споделя, че чука на дърво те да не се разболеят.

" Никой не ни дава опция да вършим диагностика на  ковид на зараза. По този метод не можем да преборим епидемията. Трябва ни финансиране. 80% от болните са неосигурени, огромна част от тях нямат и телефони, би трябвало да ги търсям интензивно. Никой не ни дава нищо гратис. Безплатно получихме по 2 маски с разлепени ластици. Всичко си купуваме ние от средствата, които получаваме за здравна активност ", сподели още ръководителят на Сдружението на общопрактикуващите лекари в София-област.

Тя не счита, че ще се оправим с  ковид ната зараза за по-малко от две години. Д-р Чобанова уточни, че към този момент имат инфектирани и умряли сътрудници.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР